De wifi-verbinding van ZTE Blade V9 is zo goed als onvermijdelijk geworden. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je ZTE Blade V9 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een ZTE Blade V9 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-zte-blade-v9

De wifi van de ZTE Blade V9 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw ZTE Blade V9 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon opmerkt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw ZTE Blade V9 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je ZTE Blade V9 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de ZTE Blade V9 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw ZTE Blade V9 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw ZTE Blade V9. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de ZTE Blade V9

Op bepaalde telefoons zoals de ZTE Blade V9 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de ZTE Blade V9’s wifi, dan maakt de ZTE Blade V9 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de ZTE Blade V9

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw ZTE Blade V9, komt soms daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de ZTE Blade V9 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.