Het kan gebeuren dat jij je Nokia Lumia 1320 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend naar indien dit gebeurt, omdat de Nokia Lumia 1320 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Nokia Lumia 1320-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je Nokia Lumia 1320 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aannokia-lumia-1320

Wat te doen als je Nokia Lumia 1320-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Nokia Lumia 1320 te herstellen.

Controleer of je Nokia Lumia 1320 volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Nokia Lumia 1320 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Nokia Lumia 1320 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Nokia Lumia 1320 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Nokia Lumia 1320 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Nokia Lumia 1320-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Nokia Lumia 1320-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Nokia Lumia 1320 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Nokia Lumia 1320 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de Nokia Lumia 1320 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Nokia Lumia 1320-scherm

Ingeval je in de voorgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Nokia Lumia 1320-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Nokia Lumia 1320-scherm te verwisselen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Nokia Lumia 1320- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Nokia Lumia 1320 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de Nokia Lumia 1320 in het water is gevallen of als je laatst in een erg vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je proberen je Nokia Lumia 1320 lichtjes te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm in orde brengen.

Is de Nokia Lumia 1320 gevallen?

Als je Nokia Lumia 1320 kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Nokia Lumia 1320 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Nokia Lumia 1320 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.