De wifi-verbinding van Huawei MediaPad M2 is zowat onmisbaar geworden. Want het is via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Huawei MediaPad M2 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Huawei MediaPad M2 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Huawei-MediaPad-M2

De wifi van de Huawei MediaPad M2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Huawei MediaPad M2 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon waarneemt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Huawei MediaPad M2 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Huawei MediaPad M2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Huawei MediaPad M2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Huawei MediaPad M2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan tenslotte voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Huawei MediaPad M2. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Huawei MediaPad M2

Op bepaalde telefoons zoals de Huawei MediaPad M2 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Huawei MediaPad M2’s wifi, dan maakt de Huawei MediaPad M2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het probleem zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Huawei MediaPad M2

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Huawei MediaPad M2, komt soms daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de Huawei MediaPad M2 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.