NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Sony Xperia Z3. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Sony Xperia Z3 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Sony Xperia Z3 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-sony-xperia-z3

Wat is de NFC-functie op je Sony Xperia Z3

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Sony Xperia Z3 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Sony Xperia Z3 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om de NFC van je Sony Xperia Z3 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Sony Xperia Z3

Als je de NFC op je Sony Xperia Z3 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Sony Xperia Z3 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Sony Xperia Z3 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Sony Xperia Z3 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Sony Xperia Z3

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Sony Xperia Z3 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Sony Xperia Z3

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Sony Xperia Z3 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Sony Xperia Z3 wilt koppelen, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Sony Xperia Z3 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.