Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn Samsung Galaxy A8 in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is inderdaad haalbaar een Samsung Galaxy A8 van een drinkingsdood te redden. En daarom is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Samsung Galaxy A8. Teneerste laten we een stappenplan zien die je zou moeten volgen nadat de Samsung Galaxy A8 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-a8

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy A8 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy A8 in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy A8 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen wanneer de Samsung Galaxy A8 in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy A8 nog aanstaat en nat is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je telefoon betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Samsung Galaxy A8 uit het water hebt gehaald en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy A8 zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Samsung Galaxy A8 moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy A8 plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Samsung Galaxy A8 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy A8 drogen

Nu de vierde stap hoe je de Samsung Galaxy A8 kan drogen. Hiervoor adviseren we je het toestel enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Samsung Galaxy A8 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Samsung Galaxy A8 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy A8 aan

Wanneer je de hierbovenstaande stappen secuur hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy A8 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy A8 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Samsung Galaxy A8 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy A8 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Samsung Galaxy A8 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Samsung Galaxy A8 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Samsung Galaxy A8 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy A8 beschadigen.