Het kan wel eens gebeuren als je een reis naar het buitenland maakt of als je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Als dat zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Wiko ROBBY. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste zullen we uitleggen wat een APN is. Ten tweede zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Wiko ROBBY kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Wiko ROBBY in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-wiko-robby

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Wiko ROBBY verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Wiko ROBBY geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Wiko ROBBY?

Als je een APN wilt instellen op jouw Wiko ROBBY, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Wiko ROBBY in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Wiko ROBBY in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Wiko ROBBY moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Wiko ROBBY hebt gekocht en dat de persoon die jou de Wiko ROBBY heeft verkocht bij een andere APN provider was. Of als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.