De wifi-verbinding van Huawei Mate 10 Pro is vrijwel onvermijdelijk geworden. Want het is via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Huawei Mate 10 Pro wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Huawei Mate 10 Pro zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-huawei-mate-10-pro

De wifi van de Huawei Mate 10 Pro valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Huawei Mate 10 Pro herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon waarneemt, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Huawei Mate 10 Pro vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Huawei Mate 10 Pro verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Huawei Mate 10 Pro valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Huawei Mate 10 Pro wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Huawei Mate 10 Pro. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Huawei Mate 10 Pro

Op sommige telefoons zoals de Huawei Mate 10 Pro kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Huawei Mate 10 Pro’s wifi, dan maakt de Huawei Mate 10 Pro weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Huawei Mate 10 Pro

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Huawei Mate 10 Pro, komt misschien daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Huawei Mate 10 Pro opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.