De wifi-verbinding van ARCHOS Diamond Alpha is van essentieel belang. Het is immers via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je ARCHOS Diamond Alpha wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een ARCHOS Diamond Alpha zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen bekijken. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-archos-diamond-alpha

De wifi van de ARCHOS Diamond Alpha valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw ARCHOS Diamond Alpha herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw ARCHOS Diamond Alpha vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je ARCHOS Diamond Alpha verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de ARCHOS Diamond Alpha valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw ARCHOS Diamond Alpha wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan namelijk voorkomen dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw ARCHOS Diamond Alpha. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de ARCHOS Diamond Alpha

Op sommige telefoons zoals de ARCHOS Diamond Alpha bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de ARCHOS Diamond Alpha’s wifi, dan maakt de ARCHOS Diamond Alpha weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het probleem zal kunnen gebeuren. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de ARCHOS Diamond Alpha

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw ARCHOS Diamond Alpha, komt misschien daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de ARCHOS Diamond Alpha opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.