De wifi-verbinding van Xiaomi Redmi 4X is van essentieel belang. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Xiaomi Redmi 4X wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Xiaomi Redmi 4X zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-redmi-4x

De wifi van de Xiaomi Redmi 4X valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Xiaomi Redmi 4X nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon opmerkt, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Xiaomi Redmi 4X vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Xiaomi Redmi 4X verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Xiaomi Redmi 4X valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Xiaomi Redmi 4X wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Xiaomi Redmi 4X. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Xiaomi Redmi 4X

Op sommige telefoons zoals de Xiaomi Redmi 4X bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Xiaomi Redmi 4X’s wifi, dan maakt de Xiaomi Redmi 4X weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Xiaomi Redmi 4X

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van je Xiaomi Redmi 4X, komt eventueel daar het probleem van. Als dit aan de orde is, raden we je aan de Xiaomi Redmi 4X opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.