Het kan gebeuren dat jij je HUAWEI P Smart Plus wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend vervelend wanneer dit gebeurt, omdat de HUAWEI P Smart Plus onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het HUAWEI P Smart Plus-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je HUAWEI P Smart Plus niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhuawei-p-smart-plus

Wat te doen als je HUAWEI P Smart Plus-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je HUAWEI P Smart Plus te repareren.

Controleer of je HUAWEI P Smart Plus volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je HUAWEI P Smart Plus goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je HUAWEI P Smart Plus geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van HUAWEI P Smart Plus uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je HUAWEI P Smart Plus om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het HUAWEI P Smart Plus-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het HUAWEI P Smart Plus-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je HUAWEI P Smart Plus weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van HUAWEI P Smart Plus licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, toont dit aan dat de HUAWEI P Smart Plus gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het HUAWEI P Smart Plus-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen bevestigen dat het HUAWEI P Smart Plus-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas onvermijdelijk om het HUAWEI P Smart Plus-scherm te vervangen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een HUAWEI P Smart Plus- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je HUAWEI P Smart Plus water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de HUAWEI P Smart Plus in het water is gevallen of als je onlangs in een erg waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je HUAWEI P Smart Plus ietsje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm in orde brengen.

Is de HUAWEI P Smart Plus gevallen?

Als je HUAWEI P Smart Plus kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je HUAWEI P Smart Plus de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je HUAWEI P Smart Plus alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.