De wifi-verbinding van Crosscall CORE X3 is van essentieel belang. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Crosscall CORE X3 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Crosscall CORE X3 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-crosscall-core-x3

De wifi van de Crosscall CORE X3 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Crosscall CORE X3 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon opmerkt, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Crosscall CORE X3 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Crosscall CORE X3 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Crosscall CORE X3 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Crosscall CORE X3 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan tenslotte gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Crosscall CORE X3. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Crosscall CORE X3

Op bepaalde telefoons zoals de Crosscall CORE X3 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Crosscall CORE X3’s wifi, dan maakt de Crosscall CORE X3 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Crosscall CORE X3

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Crosscall CORE X3, komt eventueel daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de Crosscall CORE X3 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.