Android updaten op je Huawei Nova Plus is een noodzakelijke bewerking als je wilt dat jouw telefoon topprestaties levert. De updates kunnen inderdaad een heleboel prestaties opleveren die het gebruik van jouw Huawei Nova Plus aangenamer maken. Het is echter niet altijd eenvoudig om de Huawei Nova Plus te updaten als je niet weet hoe je dit moet doen. Daarom zullen we in dit artikel beschrijven waarom het belangrijk is de telefoon te updaten. Wat de techniek is om te weten of er een update beschikbaar is voor jouw Huawei Nova Plus. Hoe de Huawei Nova Plus kan worden bijgewerkt en welke voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden voordat je begint. Ten slotte de mogelijke oplossingen voor het geval je geen beschikbare update kunt vinden.

updaten-huawei-nova-plus

Waarom Android updaten op Huawei Nova Plus

Android-updates brengen veel prestaties op je Huawei Nova Plus. Een van de belangrijkste redenen om jouw telefoon te updaten is de beveiliging te verbeteren. Want, zoals op alle besturingssystemen, zijn er beveiligingslekken op Android. De updates zijn dus vooral om deze fouten te verwijderen en zo jouw Huawei Nova Plus te beveiligen. Een andere reden die updates interessant maakt, is het toevoegen van functies. Inderdaad, elke update heeft zijn functies. Dit kunnen extra Apps zijn of de mogelijkheid om bepaalde parameters aan te passen. Bovendien kunnen sommige verbeteringen ook de batterij van jouw Huawei Nova Plus besparen en zo de levensduur ervan verlengen. Daarom moet je dus jouw Huawei Nova Plus bijwerken, hetzij voor beveiliging hetzij voor functies.

Hoe weet ik of er een update beschikbaar is op mijn Huawei Nova Plus

Voordat je de update van de Huawei Nova Plus start, moet je eerst kijken of er een update beschikbaar is voor jouw telefoon. Daarvoor moet je naar het instellingenmenu van de Huawei Nova Plus gaan. Ga vervolgens helemaal naar beneden in Over het toestel . Eenmaal daar selecteer je Software-update en controleren op updates. Als er een update beschikbaar is, geeft jouw Huawei Nova Plus je aan om te downloaden en te installeren. Als er niets is, zie je een bericht van het type: geen update beschikbaar of uw telefoon is al onder de nieuwste versie .

Hoe update ik mijn Huawei Nova Plus

Het updaten van de Huawei Nova Plus is vrij eenvoudig. Het kan echter interessant zijn om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen voordat je aan de update begint, want het kan gebeuren dat de update problemen veroorzaakt. Hier zijn 3 dingen die je kunt doen voordat je begint:

  • Maak een Back-up van de gegevens: als je niet weet hoe, raadpleeg dan onze gids voor een back-up van Huawei Nova Plus.
  • Laad de batterij op: soms kan het proces lang duren, dus zorg ervoor dat de batterij ten minste voor 70% opgeladen is.
  • Sla de instellingen op: je kunt een screenshot van jouw instellingen maken. Ontdek hier hoe je een screenshot maakt op Huawei Nova Plus

Nadat je enkele voorzorgsmaatregelen hebt genomen, kan je beginnen met updaten. Ga naar Instellingen & gt; Over het toestel & gt; Software-update. Dan update starten selecteren om de bijwerking te starten. De update duurt vervolgens enkele minuten en de telefoon wordt meerdere keren opnieuw opgestart. Als het klaar is, wordt de telefoon weer ingeschakeld en zo is je Huawei Nova Plus bijgewerkt.

Wat te doen als er geen update beschikbaar is voor Huawei Nova Plus

Als er geen update beschikbaar is voor jouw Huawei Nova Plus, maar je wilt deze toch updaten, weet dan dat dit mogelijk is. Het proces is echter een beetje ingewikkelder. Dan moet je jouw Huawei Nova Plus rooten en wat een ROC custom wordt genoemd, installeren. Als je je daarvoor motiveert, kun je onze tutorial volgen om een Huawei Nova Plus te rooten. Met deze techniek heb je veel meer keuze in de updates die je wilt installeren.