Het kan gebeuren als je de camera op jouw Xiaomi Mi Mix 2 start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En ja als de camera van je Xiaomi Mi Mix 2 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Xiaomi Mi Mix 2 weer werkt.

We zullen dus bekijken wat je moet doen als de camera-app op jouw Xiaomi Mi Mix 2 één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-xiaomi-mi-mix-2

Wat te doen als de camera van jouw Xiaomi Mi Mix 2 niet meer werkt?

1- Start je Xiaomi Mi Mix 2 opnieuw op

Het eerste wat je moet proberen als de Xiaomi Mi Mix 2-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, soms is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dit zo is , is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Xiaomi Mi Mix 2

Het probleem zou kunnen komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Xiaomi Mi Mix 2. Om dit te verhelpen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Daarvoor moet je naar het Xiaomi Mi Mix 2-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de Xiaomi Mi Mix 2 opnieuw in veilige modus

Als geen van de voorgaande stappen heeft gewerkt, zou het kunnen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Xiaomi Mi Mix 2 in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je zou willen weten of dat zo is, moet je de Xiaomi Mi Mix 2 herstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat inderdaad een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. We raden je daarom aan om de recentste apps te deïnstalleren en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.