Het kan gebeuren zodra je de camera op jouw Asus ZenFone AR start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En als de camera van je Asus ZenFone AR niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Asus ZenFone AR weer werkt.

We zullen dus zien hoe je moet doen zodra de camera-app op jouw Asus ZenFone AR één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-asus-zenfone-ar

Wat te doen als de camera van jouw Asus ZenFone AR niet meer werkt?

1- Start je Asus ZenFone AR opnieuw op

Het eerste wat je moet doen als de Asus ZenFone AR-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, af en toe kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Wanneer dit het geval is, is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien werkt de camera-app niet omdat deze niet is geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Asus ZenFone AR

Het probleem kan komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Asus ZenFone AR. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Hiervoor moet je naar het Asus ZenFone AR-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Asus ZenFone AR opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een recent geïnstalleerde app op jouw Asus ZenFone AR in conflict is gekomen met de camera-app. Als je zou willen weten of dit het geval is, moet je de Asus ZenFone AR opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat zeker een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. We raden je daarom aan om de meest recente apps te verwijderen en dan te testen of het probleem opgelost is.