Android updaten op je Sony Xperia M5 is een noodzakelijke bewerking als je wilt dat jouw telefoon topprestaties levert. De updates kunnen inderdaad een heleboel prestaties opleveren die het gebruik van jouw Sony Xperia M5 aangenamer maken. Het is echter niet altijd eenvoudig om de Sony Xperia M5 te updaten als je niet weet hoe je dit moet doen. Daarom zullen we in dit artikel beschrijven waarom het belangrijk is de telefoon te updaten. Wat de techniek is om te weten of er een update beschikbaar is voor jouw Sony Xperia M5. Hoe de Sony Xperia M5 kan worden bijgewerkt en welke voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden voordat je begint. Ten slotte de mogelijke oplossingen voor het geval je geen beschikbare update kunt vinden.

updaten-sony-xperia-m5

Waarom Android updaten op Sony Xperia M5

Android-updates brengen veel prestaties op je Sony Xperia M5. Een van de belangrijkste redenen om jouw telefoon te updaten is de beveiliging te verbeteren. Want, zoals op alle besturingssystemen, zijn er beveiligingslekken op Android. De updates zijn dus vooral om deze fouten te verwijderen en zo jouw Sony Xperia M5 te beveiligen. Een andere reden die updates interessant maakt, is het toevoegen van functies. Inderdaad, elke update heeft zijn functies. Dit kunnen extra Apps zijn of de mogelijkheid om bepaalde parameters aan te passen. Bovendien kunnen sommige verbeteringen ook de batterij van jouw Sony Xperia M5 besparen en zo de levensduur ervan verlengen. Daarom moet je dus jouw Sony Xperia M5 bijwerken, hetzij voor beveiliging hetzij voor functies.

Hoe weet ik of er een update beschikbaar is op mijn Sony Xperia M5

Voordat je de update van de Sony Xperia M5 start, moet je eerst kijken of er een update beschikbaar is voor jouw telefoon. Daarvoor moet je naar het instellingenmenu van de Sony Xperia M5 gaan. Ga vervolgens helemaal naar beneden in Over het toestel . Eenmaal daar selecteer je Software-update en controleren op updates. Als er een update beschikbaar is, geeft jouw Sony Xperia M5 je aan om te downloaden en te installeren. Als er niets is, zie je een bericht van het type: geen update beschikbaar of uw telefoon is al onder de nieuwste versie .

Hoe update ik mijn Sony Xperia M5

Het updaten van de Sony Xperia M5 is vrij eenvoudig. Het kan echter interessant zijn om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen voordat je aan de update begint, want het kan gebeuren dat de update problemen veroorzaakt. Hier zijn 3 dingen die je kunt doen voordat je begint:

  • Maak een Back-up van de gegevens: als je niet weet hoe, raadpleeg dan onze gids voor een back-up van Sony Xperia M5.
  • Laad de batterij op: soms kan het proces lang duren, dus zorg ervoor dat de batterij ten minste voor 70% opgeladen is.
  • Sla de instellingen op: je kunt een screenshot van jouw instellingen maken. Ontdek hier hoe je een screenshot maakt op Sony Xperia M5

Nadat je enkele voorzorgsmaatregelen hebt genomen, kan je beginnen met updaten. Ga naar Instellingen & gt; Over het toestel & gt; Software-update. Dan update starten selecteren om de bijwerking te starten. De update duurt vervolgens enkele minuten en de telefoon wordt meerdere keren opnieuw opgestart. Als het klaar is, wordt de telefoon weer ingeschakeld en zo is je Sony Xperia M5 bijgewerkt.

Wat te doen als er geen update beschikbaar is voor Sony Xperia M5

Als er geen update beschikbaar is voor jouw Sony Xperia M5, maar je wilt deze toch updaten, weet dan dat dit mogelijk is. Het proces is echter een beetje ingewikkelder. Dan moet je jouw Sony Xperia M5 rooten en wat een ROC custom wordt genoemd, installeren. Als je je daarvoor motiveert, kun je onze tutorial volgen om een Sony Xperia M5 te rooten. Met deze techniek heb je veel meer keuze in de updates die je wilt installeren.