De wifi-verbinding van Asus ZenFone 3 is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Asus ZenFone 3 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Asus ZenFone 3 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-asus-zenfone-3

De wifi van de Asus ZenFone 3 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Asus ZenFone 3 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon waarneemt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Asus ZenFone 3 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Asus ZenFone 3 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Asus ZenFone 3 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Asus ZenFone 3 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan immers gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Asus ZenFone 3. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Asus ZenFone 3

Op sommige telefoons zoals de Asus ZenFone 3 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Asus ZenFone 3’s wifi, dan maakt de Asus ZenFone 3 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het probleem zal kunnen gebeuren. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Asus ZenFone 3

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw Asus ZenFone 3, komt soms daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Asus ZenFone 3 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.