Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy Tab 4 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk naar wanneer dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy Tab 4 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat vrij vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Samsung Galaxy Tab 4-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Samsung Galaxy Tab 4 niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanSamsung-Galaxy-Tab-4

Wat te doen als je Samsung Galaxy Tab 4-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Samsung Galaxy Tab 4 te repareren.

Controleer of je Samsung Galaxy Tab 4 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Samsung Galaxy Tab 4 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy Tab 4 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy Tab 4 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Samsung Galaxy Tab 4 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Samsung Galaxy Tab 4-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Samsung Galaxy Tab 4-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy Tab 4 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy Tab 4 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de Samsung Galaxy Tab 4 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy Tab 4-scherm

Indien je in de vorige fase hebt kunnen affirmeren dat het Samsung Galaxy Tab 4-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Samsung Galaxy Tab 4-scherm te vernieuwen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy Tab 4- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Samsung Galaxy Tab 4 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de Samsung Galaxy Tab 4 in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je trachten je Samsung Galaxy Tab 4 een beetje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Samsung Galaxy Tab 4 gevallen?

Als je Samsung Galaxy Tab 4 kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Samsung Galaxy Tab 4 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy Tab 4 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.