Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Samsung Galaxy J3 2017 in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is echt haalbaar een Samsung Galaxy J3 2017 die in het water is gevallen te redden. Maar daarom is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Samsung Galaxy J3 2017. Teneerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Samsung Galaxy J3 2017 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-j3-2017

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy J3 2017 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy J3 2017 in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy J3 2017 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen wanneer de Samsung Galaxy J3 2017 in het water is gevallen, is onmiddelijk de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy J3 2017 nog aanstaat en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Samsung Galaxy J3 2017 uit het water hebt gehaald en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy J3 2017 zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Samsung Galaxy J3 2017 moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy J3 2017 plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Samsung Galaxy J3 2017 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy J3 2017 drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Samsung Galaxy J3 2017 kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel een aantal uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Samsung Galaxy J3 2017 24 of 48 uur in rijst. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Samsung Galaxy J3 2017 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy J3 2017 aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy J3 2017 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy J3 2017 aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Samsung Galaxy J3 2017 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy J3 2017 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je zeker niet moet doen als je Samsung Galaxy J3 2017 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Samsung Galaxy J3 2017 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Samsung Galaxy J3 2017 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy J3 2017 beschadigen.