Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy S6 Plus wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk vervelend wanneer dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy S6 Plus nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Samsung Galaxy S6 Plus-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet doen als het scherm van je Samsung Galaxy S6 Plus niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-s6-plus

Wat te doen als je Samsung Galaxy S6 Plus-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Samsung Galaxy S6 Plus te repareren.

Controleer of je Samsung Galaxy S6 Plus volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Samsung Galaxy S6 Plus goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Samsung Galaxy S6 Plus geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy S6 Plus uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Samsung Galaxy S6 Plus om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Samsung Galaxy S6 Plus-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Samsung Galaxy S6 Plus-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy S6 Plus nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy S6 Plus licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Samsung Galaxy S6 Plus gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy S6 Plus-scherm

Ingeval je in de voorafgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het Samsung Galaxy S6 Plus-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg nodig om het Samsung Galaxy S6 Plus-scherm te vervangen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy S6 Plus- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Samsung Galaxy S6 Plus water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Ingeval de Samsung Galaxy S6 Plus in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je Samsung Galaxy S6 Plus lichtjes te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de Samsung Galaxy S6 Plus gevallen?

Als je Samsung Galaxy S6 Plus kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Samsung Galaxy S6 Plus de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy S6 Plus alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.