Het zou kunnen gebeuren dat de Power-knop op je Alcatel A3 XL het niet meer doet. Het kan zijn doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop reageert niet meer. Natuurlijk, ingeval dit plaats vindt, weet je niet meer hoe je jouw Alcatel A3 XL op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit zeker mogelijk is. En dat is de reden dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de verschillende technieken te laten zien. We zullen eerst zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Ten tweede zullen we zien hoe je het handmatig kan doen. En ten slotte raden we je een App aan die de Alcatel A3 XL opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopalcatel-a3-xl

Forceer de opstart van Alcatel A3 XL zonder Power-knop

Zelfs wanneer de Power-knop van je Alcatel A3 XL defect is, is het nog altijd haalbaar om de telefoon op te starten. Volg hiervoor de hieronder beschreven stappen :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Alcatel A3 XL start op


Zodra je Alcatel A3 XL weer is opgestart, raden we je aan naar de derde stap te gaan die je de mogelijkheid geeft een App te installeren om de Alcatel A3 XL op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je nou een manueel type bent, is het mogelijk om de Alcatel A3 XL te starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het soms kan werken. Als je de Alcatel A3 XL demonteert en je de Power-knop verwijdert, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Je zou de Alcatel A3 XL op kunnen starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Alcatel A3 XL op te starten zonder de power-knop

Zodra je met succes je Alcatel A3 XL hebt gestart zonder de Power-knop te gebruiken, zou je een manier moeten bedenken om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Daarom raden we je aan de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de defecte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Ja, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Alcatel A3 XL blijven gebruiken.