Het kan gebeuren zodra je de camera op jouw Samsung Galaxy Grand Prime start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En ja als de camera van je Samsung Galaxy Grand Prime niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Samsung Galaxy Grand Prime weer werkt.

We zullen dus bekijken wat je zou kunnen doen zodra de camera-app op jouw Samsung Galaxy Grand Prime één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-grand-prime

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy Grand Prime niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy Grand Prime opnieuw op

Wat je als eerste moet doen als de Samsung Galaxy Grand Prime-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, soms kan het komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien doet de camera-app het niet omdat deze niet is geüpdatet. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy Grand Prime

Het probleem zou kunnen komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy Grand Prime. Om dit te verhelpen, kan het voldoende zijn de cache van de app te wissen. Hiervoor moet je naar het Samsung Galaxy Grand Prime-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Samsung Galaxy Grand Prime opnieuw in veilige modus

Als geen van de voorgaande stappen werkt, wil dit waarschijnlijk zeggen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy Grand Prime in conflict is gekomen met de camera-app. Als je zou willen weten of dat zo is, moet je de Samsung Galaxy Grand Prime herstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat inderdaad een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Wij recommanderen hiervoor om de recentste apps te verwijderen en vervolgens te controleren of het probleem opgelost is.