Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Samsung Galaxy A53 in het water laat vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is inderdaad haalbaar een Samsung Galaxy A53 van een drinkingsdood te redden. En daarvoor is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Samsung Galaxy A53. Als eerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Samsung Galaxy A53 in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-a53

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy A53 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy A53 in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy A53 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen als de Samsung Galaxy A53 kopje onder is gegaan, is meteen de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch meteen uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy A53 het nog doet en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Samsung Galaxy A53 uit het water hebt gehaald en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy A53 zit

Met een rietje zal je het water uit je Samsung Galaxy A53 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy A53 en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Samsung Galaxy A53 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy A53 drogen

Nu de volgende stap hoe je de Samsung Galaxy A53 kan drogen. Hiervoor adviseren we je het toestel enkele uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze kapot kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Samsung Galaxy A53 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Samsung Galaxy A53 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy A53 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen secuur hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy A53 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy A53 aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Samsung Galaxy A53 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy A53 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je zeker niet moet doen als je Samsung Galaxy A53 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Samsung Galaxy A53 vernietigen. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Samsung Galaxy A53 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy A53 beschadigen.