NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel praktisch. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Acer Iconia One. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Acer Iconia One kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Acer Iconia One activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Acer-Iconia-One

Wat is de NFC-functie op je Acer Iconia One

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Acer Iconia One moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Acer Iconia One dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Acer Iconia One.

Hoe activeer je de NFC van je Acer Iconia One

Als je de NFC op je Acer Iconia One zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Acer Iconia One te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Acer Iconia One gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Acer Iconia One activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Acer Iconia One

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Acer Iconia One en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Acer Iconia One

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Acer Iconia One te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Acer Iconia One wilt koppelen, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Acer Iconia One te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.