Het kan gebeuren dat jij je Wiko Lenny 5 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer naar als dit gebeurt, omdat de Wiko Lenny 5 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat nogal vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Wiko Lenny 5-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je Wiko Lenny 5 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-lenny-5

Wat te doen als je Wiko Lenny 5-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Wiko Lenny 5 te herstellen.

Controleer of je Wiko Lenny 5 volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Wiko Lenny 5 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Wiko Lenny 5 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Wiko Lenny 5 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko Lenny 5 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Wiko Lenny 5-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het Wiko Lenny 5-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko Lenny 5 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Wiko Lenny 5 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de Wiko Lenny 5 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Wiko Lenny 5-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Wiko Lenny 5-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het Wiko Lenny 5-scherm te vervangen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko Lenny 5- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Wiko Lenny 5 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Wiko Lenny 5 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je trachten je Wiko Lenny 5 ietsje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm in orde brengen.

Is de Wiko Lenny 5 gevallen?

Als je Wiko Lenny 5 onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Wiko Lenny 5 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko Lenny 5 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.