Het kan gebeuren dat je ZenFone Max M2 zichzelf uitschakelt zonder speciale reden. Dat is natuurlijk zeer vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Wees niet ongerust , in het geval dat je ZenFone Max M2 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. Inderdaad zijn er verschillende redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van ZenFone Max M2 en hoe we dit kunnen corrigeren. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de ZenFone Max M2 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna analyseren we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-zenfone-max-m2

ZenFone Max M2 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de ZenFone Max M2 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om het batterijvermogen van de ZenFone Max M2 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van ZenFone Max M2 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de ZenFone Max M2 zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De ZenFone Max M2 valt dan uit omdat hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de ZenFone Max M2 ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de ZenFone Max M2 maximaal opladen. In principe zou de ZenFone Max M2 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

ZenFone Max M2 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waardoor de ZenFone Max M2 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van ZenFone Max M2 te lezen.

ZenFone Max M2 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de ZenFone Max M2 kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je ZenFone Max M2 controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van ZenFone Max M2 bekijken hoe je jouw ZenFone Max M2 kunt updaten.

Een App kan ZenFone Max M2 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties kunnen inderdaad bugs op de ZenFone Max M2 veroorzaken en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw ZenFone Max M2 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.