Het komt weleens voor dat je Samsung Galaxy S10 zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk zeer vervelend, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Maak je geen zorgen, het feit dat je Samsung Galaxy S10 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. Inderdaad zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Samsung Galaxy S10 en hoe we dit kunnen verhelpen. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de Samsung Galaxy S10 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-samsung-galaxy-s10

Samsung Galaxy S10 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de Samsung Galaxy S10 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om de batterijstatus van de Samsung Galaxy S10 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Samsung Galaxy S10 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Samsung Galaxy S10 zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De Samsung Galaxy S10 valt dan uit omdat hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Samsung Galaxy S10 ontladen. Verwijder de batterij en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Samsung Galaxy S10 maximaal opladen. In principe zal de Samsung Galaxy S10 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Samsung Galaxy S10 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de Samsung Galaxy S10 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Samsung Galaxy S10 te lezen.

Samsung Galaxy S10 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Samsung Galaxy S10 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Samsung Galaxy S10 controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Samsung Galaxy S10 bekijken hoe je jouw Samsung Galaxy S10 kunt updaten.

Een App kan Samsung Galaxy S10 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de Samsung Galaxy S10 veroorzaken en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Samsung Galaxy S10 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.