Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Microsoft Lumia 532 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is echt mogelijk een Microsoft Lumia 532 van een drinkingsdood te redden. Maar daarom is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Microsoft Lumia 532. Teneerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Microsoft Lumia 532 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenmicrosoft-lumia-532

Stappen die je moet volgen als je Microsoft Lumia 532 in het water is gevallen

Als je je Microsoft Lumia 532 in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Microsoft Lumia 532 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen als de Microsoft Lumia 532 in het water is gevallen, is direct de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Microsoft Lumia 532 het nog doet en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Microsoft Lumia 532 uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Microsoft Lumia 532 zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je Microsoft Lumia 532 zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Microsoft Lumia 532 en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Microsoft Lumia 532 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Microsoft Lumia 532 drogen

Nu de volgende stap hoe je de Microsoft Lumia 532 kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Microsoft Lumia 532 24 of 48 uur in rijst. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Microsoft Lumia 532 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Microsoft Lumia 532 aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen goed hebt gevolgd, moet je Microsoft Lumia 532 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Microsoft Lumia 532 aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de Microsoft Lumia 532 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Microsoft Lumia 532 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je zeker niet moet doen als je Microsoft Lumia 532 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Microsoft Lumia 532 vernietigen. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Microsoft Lumia 532 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Microsoft Lumia 532 beschadigen.