De wifi-verbinding van Microsoft Lumia 532 is zowat onvermijdelijk geworden. Het is namelijk via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Microsoft Lumia 532 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Microsoft Lumia 532 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-microsoft-lumia-532

De wifi van de Microsoft Lumia 532 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Microsoft Lumia 532 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon waarneemt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Microsoft Lumia 532 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Microsoft Lumia 532 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Microsoft Lumia 532 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Microsoft Lumia 532 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Microsoft Lumia 532. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Microsoft Lumia 532

Op sommige telefoons zoals de Microsoft Lumia 532 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Microsoft Lumia 532’s wifi, dan maakt de Microsoft Lumia 532 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het probleem zal kunnen gebeuren. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Microsoft Lumia 532

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Microsoft Lumia 532, komt soms daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Microsoft Lumia 532 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.