Android updaten op je Lenovo Vibe P1m is een noodzakelijke bewerking als je wilt dat jouw telefoon topprestaties levert. De updates kunnen inderdaad een heleboel prestaties opleveren die het gebruik van jouw Lenovo Vibe P1m aangenamer maken. Het is echter niet altijd eenvoudig om de Lenovo Vibe P1m te updaten als je niet weet hoe je dit moet doen. Daarom zullen we in dit artikel beschrijven waarom het belangrijk is de telefoon te updaten. Wat de techniek is om te weten of er een update beschikbaar is voor jouw Lenovo Vibe P1m. Hoe de Lenovo Vibe P1m kan worden bijgewerkt en welke voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden voordat je begint. Ten slotte de mogelijke oplossingen voor het geval je geen beschikbare update kunt vinden.

updaten-lenovo-vibe-p1m

Waarom Android updaten op Lenovo Vibe P1m

Android-updates brengen veel prestaties op je Lenovo Vibe P1m. Een van de belangrijkste redenen om jouw telefoon te updaten is de beveiliging te verbeteren. Want, zoals op alle besturingssystemen, zijn er beveiligingslekken op Android. De updates zijn dus vooral om deze fouten te verwijderen en zo jouw Lenovo Vibe P1m te beveiligen. Een andere reden die updates interessant maakt, is het toevoegen van functies. Inderdaad, elke update heeft zijn functies. Dit kunnen extra Apps zijn of de mogelijkheid om bepaalde parameters aan te passen. Bovendien kunnen sommige verbeteringen ook de batterij van jouw Lenovo Vibe P1m besparen en zo de levensduur ervan verlengen. Daarom moet je dus jouw Lenovo Vibe P1m bijwerken, hetzij voor beveiliging hetzij voor functies.

Hoe weet ik of er een update beschikbaar is op mijn Lenovo Vibe P1m

Voordat je de update van de Lenovo Vibe P1m start, moet je eerst kijken of er een update beschikbaar is voor jouw telefoon. Daarvoor moet je naar het instellingenmenu van de Lenovo Vibe P1m gaan. Ga vervolgens helemaal naar beneden in Over het toestel . Eenmaal daar selecteer je Software-update en controleren op updates. Als er een update beschikbaar is, geeft jouw Lenovo Vibe P1m je aan om te downloaden en te installeren. Als er niets is, zie je een bericht van het type: geen update beschikbaar of uw telefoon is al onder de nieuwste versie .

Hoe update ik mijn Lenovo Vibe P1m

Het updaten van de Lenovo Vibe P1m is vrij eenvoudig. Het kan echter interessant zijn om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen voordat je aan de update begint, want het kan gebeuren dat de update problemen veroorzaakt. Hier zijn 3 dingen die je kunt doen voordat je begint:

  • Maak een Back-up van de gegevens: als je niet weet hoe, raadpleeg dan onze gids voor een back-up van Lenovo Vibe P1m.
  • Laad de batterij op: soms kan het proces lang duren, dus zorg ervoor dat de batterij ten minste voor 70% opgeladen is.
  • Sla de instellingen op: je kunt een screenshot van jouw instellingen maken. Ontdek hier hoe je een screenshot maakt op Lenovo Vibe P1m

Nadat je enkele voorzorgsmaatregelen hebt genomen, kan je beginnen met updaten. Ga naar Instellingen & gt; Over het toestel & gt; Software-update. Dan update starten selecteren om de bijwerking te starten. De update duurt vervolgens enkele minuten en de telefoon wordt meerdere keren opnieuw opgestart. Als het klaar is, wordt de telefoon weer ingeschakeld en zo is je Lenovo Vibe P1m bijgewerkt.

Wat te doen als er geen update beschikbaar is voor Lenovo Vibe P1m

Als er geen update beschikbaar is voor jouw Lenovo Vibe P1m, maar je wilt deze toch updaten, weet dan dat dit mogelijk is. Het proces is echter een beetje ingewikkelder. Dan moet je jouw Lenovo Vibe P1m rooten en wat een ROC custom wordt genoemd, installeren. Als je je daarvoor motiveert, kun je onze tutorial volgen om een Lenovo Vibe P1m te rooten. Met deze techniek heb je veel meer keuze in de updates die je wilt installeren.