Het kan gebeuren dat jij je Lenovo ZUK Z2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend onaangenaam wanneer dit gebeurt, omdat de Lenovo ZUK Z2 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat nogal snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Lenovo ZUK Z2-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Lenovo ZUK Z2 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanlenovo-zuk-z2

Wat te doen als je Lenovo ZUK Z2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Lenovo ZUK Z2 te repareren.

Controleer of je Lenovo ZUK Z2 volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Lenovo ZUK Z2 goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Lenovo ZUK Z2 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Lenovo ZUK Z2 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Lenovo ZUK Z2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Lenovo ZUK Z2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Lenovo ZUK Z2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Lenovo ZUK Z2 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Lenovo ZUK Z2 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de Lenovo ZUK Z2 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Lenovo ZUK Z2-scherm

Indien je in de voorgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het Lenovo ZUK Z2-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas nodig om het Lenovo ZUK Z2-scherm te verwisselen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Lenovo ZUK Z2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Lenovo ZUK Z2 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Lenovo ZUK Z2 in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je proberen je Lenovo ZUK Z2 ietsje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm weer goed maken.

Is de Lenovo ZUK Z2 gevallen?

Als je Lenovo ZUK Z2 kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Lenovo ZUK Z2 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Lenovo ZUK Z2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.