Het kan zijn dat je de camera op jouw Lenovo Moto Z2 start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En ja als de camera van je Lenovo Moto Z2 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je Lenovo Moto Z2 opnieuw werkt.

We zullen dus zien wat je zou kunnen doen zodra de camera-app op jouw Lenovo Moto Z2 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-lenovo-moto-z2

Wat te doen als de camera van jouw Lenovo Moto Z2 niet meer werkt?

1- Start je Lenovo Moto Z2 opnieuw op

Wat je als eerste kan doen als de Lenovo Moto Z2-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, soms kan het komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe werkt de camera-app niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Lenovo Moto Z2

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Lenovo Moto Z2. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Lenovo Moto Z2-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Lenovo Moto Z2 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Lenovo Moto Z2 in conflict is met de camera-app. Indien je wilt weten of dat zo is, moet je de Lenovo Moto Z2 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat zeker een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Vandaar dat wij je aanraden om de recentste apps weg te doen en dan te controleren of het probleem opgelost is.