Het kan gebeuren als je de camera op jouw Samsung Galaxy Note 8 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En ja als de camera van je Samsung Galaxy Note 8 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je Samsung Galaxy Note 8 opnieuw werkt.

We zullen dus zien hoe je moet doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy Note 8 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-note-8

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy Note 8 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy Note 8 opnieuw op

Wat je als eerste zou moeten proberen als de Samsung Galaxy Note 8-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, soms is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat het geval is, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet omdat deze niet is geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy Note 8

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy Note 8. Om dit op te lossen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Samsung Galaxy Note 8-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Samsung Galaxy Note 8 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen werkt, wil dit waarschijnlijk zeggen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy Note 8 in conflict is gekomen met de camera-app. Als je zou willen weten of dit het geval is, moet je de Samsung Galaxy Note 8 herstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Wij recommanderen hiervoor om de recentste apps te verwijderen en dan te testen of het probleem opgelost is.