Misschien is het je wel eens overkomen als je naar het buitenland reist of als je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy A3 2017. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste zullen we bekijken wat een APN is. Ten tweede zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy A3 2017 kunt instellen. Ten slotte zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy A3 2017 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-a3-2017

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Samsung Galaxy A3 2017 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Samsung Galaxy A3 2017 geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy A3 2017?

Als je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy A3 2017, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy A3 2017 in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Samsung Galaxy A3 2017 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Samsung Galaxy A3 2017 moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Samsung Galaxy A3 2017 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Samsung Galaxy A3 2017 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook kan dit het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.