Hoe maak je een schermafbeelding op Xiaomi Redmi Note 3 .

In veel situaties is het heel nuttig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Xiaomi Redmi Note 3. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een opvallende webweergave wilt opnemen. Om die reden is het vandaag important de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Xiaomi Redmi Note 3 te kennen. Geen angst , het is niet moeilijk! We kunnen namelijk verscheidene manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Xiaomi Redmi Note 3 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het Xiaomi Redmi Note 3-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-xiaomi-redmi-note-3

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Xiaomi Redmi Note 3

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Xiaomi Redmi Note 3. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, maar ze zullen vast overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Xiaomi Redmi Note 3 voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Ingeval je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet exact gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Xiaomi Redmi Note 3 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Xiaomi Redmi Note 3. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de Xiaomi Redmi Note 3 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet disponibel op je Xiaomi Redmi Note 3. Wees niet ongerust , het is ook heel goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een eenvoudige manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Xiaomi Redmi Note 3, besef dat er vele applicaties zijn die je de possibiliteit bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, hoe je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hierboven besproken mogelijkheden. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Xiaomi Redmi Note 3 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is erg interessant in het geval dat het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je eerder het menu en de knoppen van je Xiaomi Redmi Note 3 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Xiaomi Redmi Note 3

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Xiaomi Redmi Note 3. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze zich bevindt. Meestal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die bereikbaar is via de camerarol van de Xiaomi Redmi Note 3. Want daar zul je inderdaad een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!