Hoe maak je een schermafbeelding op HTC OnePlus 5 .

In veel omstandigheden is het erg praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een HTC OnePlus 5. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een prachtige webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het nu important de techniek om een screenshot te kunnen maken op je HTC OnePlus 5 te beheersen. Geen angst , het is niet lastig! We kunnen immers verschillende manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een HTC OnePlus 5 en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Eerst zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met het HTC OnePlus 5-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-htc-oneplus-5

Maak een schermafbeelding met de knoppen van HTC OnePlus 5

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je HTC OnePlus 5. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je slechts op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, desondanks zullen ze vast overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je HTC OnePlus 5 voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet nogal handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het HTC OnePlus 5 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op HTC OnePlus 5. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de HTC OnePlus 5 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze misschien niet aanwezig op je HTC OnePlus 5. Wees niet ongerust , het is ook heel goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een simpele methode wenst om een schermafbeelding te maken met je HTC OnePlus 5, weet dat er vele applicaties bestaan die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, hoe je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor besproken alternatieven. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je HTC OnePlus 5 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant als je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je eerder het menu en de knoppen van je HTC OnePlus 5 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op HTC OnePlus 5

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook op kunnen sporen op HTC OnePlus 5. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze is. In het algemeen worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is via de HTC OnePlus 5 fotogalerij. En daar moet je namelijk een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!