Hoe maak je een schermafbeelding op Xiaomi Redmi 4X .

In veel omstandigheden is het erg handig een schermafbeelding te kunnen maken op een Xiaomi Redmi 4X. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een bijzondere webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het nu important de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Xiaomi Redmi 4X te beheersen. Geen angst , het is niet lastig! We kunnen namelijk diverse manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Xiaomi Redmi 4X en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we zien hoe je een screenshot maakt met het Xiaomi Redmi 4X-menu. Uiteindelijk zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-xiaomi-redmi-4x

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Xiaomi Redmi 4X

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Xiaomi Redmi 4X. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen maar op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, desondanks zullen ze ongetwijfeld overeenkomen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Xiaomi Redmi 4X voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet wel een beetje handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Xiaomi Redmi 4X standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Xiaomi Redmi 4X. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de Xiaomi Redmi 4X blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze misschien niet disponibel op je Xiaomi Redmi 4X. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te maken met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een simpele methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Xiaomi Redmi 4X, besef dat er een heleboel applicaties zijn die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hiervoor besproken opties. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Xiaomi Redmi 4X te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant indien je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je liever het menu en de knoppen van je Xiaomi Redmi 4X gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Xiaomi Redmi 4X

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Xiaomi Redmi 4X. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze is. Normaal worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die bereikbaar is via de camerarol van de Xiaomi Redmi 4X. En daar zul je inderdaad een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!