Hoe maak je een schermafbeelding op Samsung XCover 4 .

In veel situaties is het heel handig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Samsung XCover 4. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een bijzondere webweergave wilt opnemen. Om die reden is het vandaag de dag belangrijk de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Samsung XCover 4 te beheersen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen immers diverse methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Samsung XCover 4 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot kunt maken met het Samsung XCover 4-menu. Ten slotte eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-samsung-xcover-4

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Samsung XCover 4

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Samsung XCover 4. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, nietemin zullen ze ongetwijfeld overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Samsung XCover 4 voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Ingeval je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel minpunt van deze techniek, je moet relatief bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Samsung XCover 4 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Samsung XCover 4. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Samsung XCover 4 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet disponibel op je Samsung XCover 4. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Samsung XCover 4, besef dat er een heleboel applicaties zijn die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor besproken mogelijkheden. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Samsung XCover 4 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant indien je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je liever het menu en de knoppen van je Samsung XCover 4 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Samsung XCover 4

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Samsung XCover 4. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze is. Normaal worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is via de camerarol van de Samsung XCover 4. En daar moet je namelijk een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!