NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Wiko Rainbow Lite. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Wiko Rainbow Lite kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Wiko Rainbow Lite activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wiko-rainbow-lite-4g

Wat is de NFC-functie op je Wiko Rainbow Lite

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Wiko Rainbow Lite moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wiko Rainbow Lite dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van de NFC van je Wiko Rainbow Lite.

Hoe activeer je de NFC van je Wiko Rainbow Lite

Als je de NFC op je Wiko Rainbow Lite zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Wiko Rainbow Lite te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wiko Rainbow Lite gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Wiko Rainbow Lite activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Wiko Rainbow Lite

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Wiko Rainbow Lite en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wiko Rainbow Lite

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Wiko Rainbow Lite te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Wiko Rainbow Lite wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Wiko Rainbow Lite te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.