Hoe maak je een schermafbeelding op OPPO F3 .

In veel omstandigheden is het erg nuttig een schermafbeelding te kunnen maken op een OPPO F3. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een prachtige webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het vandaag important de techniek om een screenshot te kunnen maken op je OPPO F3 te beheersen. Geen angst , het is niet lastig! We kunnen namelijk diverse methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een OPPO F3 en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot kunt maken met het OPPO F3-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-oppo-f3

Maak een schermafbeelding met de knoppen van OPPO F3

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je OPPO F3. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, desondanks zullen ze ongetwijfeld overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je OPPO F3 klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Ingeval je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet exact tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel minpunt van deze techniek, je moet relatief handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het OPPO F3 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op OPPO F3. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar op de powerknop van de OPPO F3 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet disponibel op je OPPO F3. Wees niet ongerust , het is ook heel goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te maken met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een makkelijke methode wilt om een schermafbeelding te maken met je OPPO F3, weet dat er vele applicaties bestaan die je de gelegenheid bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot kan maken dan met de hiervoor genoemde alternatieven. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je OPPO F3 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant als je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je eerder het menu en de knoppen van je OPPO F3 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op OPPO F3

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op OPPO F3. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die bereikbaar is vanuit de camerarol van de OPPO F3. En daar moet je inderdaad een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!