Hoe maak je een schermafbeelding op OnePlus 2 .

In veel omstandigheden is het zeer nuttig een schermafbeelding te kunnen maken op een OnePlus 2. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een prachtige webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het nu van belang de methode om een screenshot te kunnen maken op je OnePlus 2 te beheersen. Wees niet bang, het is niet lastig! We kunnen immers verscheidene methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een OnePlus 2 en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we zien hoe je een screenshot kunt maken met het OnePlus 2-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-oneplus-2

Maak een schermafbeelding met de knoppen van OnePlus 2

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je OnePlus 2. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen zeker corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je OnePlus 2 klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en een klein sluitergeluidje. Ingeval je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet nogal handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het OnePlus 2 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op OnePlus 2. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de OnePlus 2 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je OnePlus 2. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een simpele manier wilt om een schermafbeelding te maken met je OnePlus 2, besef dat er vele applicaties bestaan die je de mogelijkheid bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hierboven genoemde mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je OnePlus 2 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijk op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is erg interessant in het geval dat het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je liever het menu en de knoppen van je OnePlus 2 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op OnePlus 2

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel op kunnen sporen op OnePlus 2. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. Normaal worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is via de OnePlus 2 fotogalerij. En daar zul je namelijk een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!