Hoe maak je een schermafbeelding op HUAWEI Mate 20 Pro .

In veel omstandigheden is het zeer praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een HUAWEI Mate 20 Pro. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een bijzondere webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het nu belangrijk de methode om een screenshot te kunnen maken op je HUAWEI Mate 20 Pro te beheersen. Wees niet bang, het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk verschillende manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een HUAWEI Mate 20 Pro en we gaan ze in deze tutorial behandelen. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Dan zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met het HUAWEI Mate 20 Pro-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-huawei-mate-20-pro

Maak een schermafbeelding met de knoppen van HUAWEI Mate 20 Pro

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je HUAWEI Mate 20 Pro. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je slechts op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen vast corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je HUAWEI Mate 20 Pro voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet relatief handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het HUAWEI Mate 20 Pro standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op HUAWEI Mate 20 Pro. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de HUAWEI Mate 20 Pro blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, waaronder mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je HUAWEI Mate 20 Pro. Wees niet ongerust , het is ook heel goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een makkelijke methode wilt om een schermafbeelding te maken met je HUAWEI Mate 20 Pro, weet dat er vele applicaties zijn die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, hoe je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hiervoor besproken opties. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je HUAWEI Mate 20 Pro te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is erg interessant indien het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus besluiten of je eerder het menu en de knoppen van je HUAWEI Mate 20 Pro gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op HUAWEI Mate 20 Pro

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op HUAWEI Mate 20 Pro. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die bereikbaar is vanuit de camerarol van de HUAWEI Mate 20 Pro. Want daar moet je inderdaad een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!