Het zou kunnen gebeuren dat de Power-knop op je Samsung Galaxy Tab 2 defect is. Bijvoorbeeld doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop reageert niet meer. Dus, wanneer dit plaats vindt, zou je niet weten hoe je jouw Samsung Galaxy Tab 2 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit zeker mogelijk is. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel op te schrijven om de verschillende technieken te laten zien. We zullen eerst zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En ten slotte adviseren we je een applicatie die de Samsung Galaxy Tab 2 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopSamsung-Galaxy-Tab-2

Forceer de opstart van Samsung Galaxy Tab 2 zonder Power-knop

Zelfs als de Power-knop van je Samsung Galaxy Tab 2 defect is, is het nog altijd mogelijk om de telefoon op te starten. Volg hiervoor de hieronder beschreven stappen :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Samsung Galaxy Tab 2 start op


Als je Samsung Galaxy Tab 2 weer is opgestart, raden we je aan naar de derde stap te gaan die je de gelegenheid geeft een applicatie te installeren om de Samsung Galaxy Tab 2 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je meer een manueel type bent, zou je de Samsung Galaxy Tab 2 kunnen starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het weleens lukt. Als je de Samsung Galaxy Tab 2 uit elkaar haalt en je de Power-knop verwijdert, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Je zou de Samsung Galaxy Tab 2 op kunnen starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Samsung Galaxy Tab 2 op te starten zonder de power-knop

Als het je is gelukt de Samsung Galaxy Tab 2 op te starten zonder de Power-knop te gebruiken, zou het een idee zijn om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Vandaar dat we je aanraden de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de defecte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Ja, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Samsung Galaxy Tab 2 blijven gebruiken.