Het kan wel eens gebeuren wanneer je een reis naar het buitenland maakt of als je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dit zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Motorola edge 20. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We zullen eerst uitleggen wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Motorola edge 20 kunt instellen. Ten slotte zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Motorola edge 20 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-motorola-edge-20

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Motorola edge 20 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Motorola edge 20 geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Motorola edge 20?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Motorola edge 20, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Motorola edge 20 in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw Motorola edge 20 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Motorola edge 20 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Motorola edge 20 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook kan dit het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.