Het kan gebeuren dat jij je Blackview A7 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend onaangenaam als dit gebeurt, omdat de Blackview A7 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Blackview A7-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Blackview A7 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanblackview-a7

Wat te doen als je Blackview A7-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Blackview A7 te repareren.

Controleer of je Blackview A7 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Blackview A7 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Blackview A7 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Blackview A7 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Blackview A7 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Blackview A7-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Blackview A7-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Blackview A7 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Blackview A7 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de Blackview A7 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Blackview A7-scherm

Ingeval je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Blackview A7-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Blackview A7-scherm te verwisselen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Blackview A7- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Blackview A7 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Ingeval de Blackview A7 in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je Blackview A7 een beetje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm in orde brengen.

Is de Blackview A7 gevallen?

Als je Blackview A7 onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Blackview A7 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Blackview A7 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.