Misschien is het je wel eens overkomen op het moment dat je naar het buitenland reist of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dit zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je Crosscall TREKKER-M1. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste zullen we bekijken wat een APN is. Dan zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Crosscall TREKKER-M1 kunt instellen. Ten slotte zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Crosscall TREKKER-M1 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-crosscall-trekker-m1

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Crosscall TREKKER-M1 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Crosscall TREKKER-M1 geen enkele MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Crosscall TREKKER-M1?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Crosscall TREKKER-M1, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Zodra je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke provider makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Crosscall TREKKER-M1 in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Crosscall TREKKER-M1 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Crosscall TREKKER-M1 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Crosscall TREKKER-M1 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Of als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.