NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Xiaomi Mi MIX Nano. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Xiaomi Mi MIX Nano kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Xiaomi Mi MIX Nano activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-xiaomi-mi-mix-nano

Wat is de NFC-functie op je Xiaomi Mi MIX Nano

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Xiaomi Mi MIX Nano moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Xiaomi Mi MIX Nano dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Xiaomi Mi MIX Nano.

Hoe activeer je de NFC van je Xiaomi Mi MIX Nano

Als je de NFC op je Xiaomi Mi MIX Nano zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Xiaomi Mi MIX Nano te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Xiaomi Mi MIX Nano gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Xiaomi Mi MIX Nano activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Xiaomi Mi MIX Nano

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Xiaomi Mi MIX Nano en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Xiaomi Mi MIX Nano

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Xiaomi Mi MIX Nano te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Xiaomi Mi MIX Nano wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Xiaomi Mi MIX Nano te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.