NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Wiko SUNNY. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Wiko SUNNY kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Wiko SUNNY activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wiko-sunny

Wat is de NFC-functie op je Wiko SUNNY

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Wiko SUNNY moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wiko SUNNY dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om de NFC van je Wiko SUNNY te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Wiko SUNNY

Als je de NFC op je Wiko SUNNY wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Wiko SUNNY te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wiko SUNNY gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Wiko SUNNY activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Wiko SUNNY

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Wiko SUNNY en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wiko SUNNY

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Wiko SUNNY te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Wiko SUNNY wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Wiko SUNNY te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.