NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel efficiënt. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de HTC OnePlus 5. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je HTC OnePlus 5 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je HTC OnePlus 5 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-htc-oneplus-5

Wat is de NFC-functie op je HTC OnePlus 5

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw HTC OnePlus 5 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw HTC OnePlus 5 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om de NFC van je HTC OnePlus 5 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je HTC OnePlus 5

Als je de NFC op je HTC OnePlus 5 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je HTC OnePlus 5 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van HTC OnePlus 5 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je HTC OnePlus 5 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je HTC OnePlus 5

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw HTC OnePlus 5 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je HTC OnePlus 5

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je HTC OnePlus 5 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je HTC OnePlus 5 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je HTC OnePlus 5 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.