NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de XIAOMI Mi A2 Lite. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je XIAOMI Mi A2 Lite kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je XIAOMI Mi A2 Lite activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-xiaomi-mi-a2-lite

Wat is de NFC-functie op je XIAOMI Mi A2 Lite

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw XIAOMI Mi A2 Lite moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw XIAOMI Mi A2 Lite dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de NFC van je XIAOMI Mi A2 Lite.

Hoe activeer je de NFC van je XIAOMI Mi A2 Lite

Als je de NFC op je XIAOMI Mi A2 Lite wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je XIAOMI Mi A2 Lite te activeren, moet je naar het instellingenmenu van XIAOMI Mi A2 Lite gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je XIAOMI Mi A2 Lite activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je XIAOMI Mi A2 Lite

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw XIAOMI Mi A2 Lite en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je XIAOMI Mi A2 Lite

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je XIAOMI Mi A2 Lite te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je XIAOMI Mi A2 Lite wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je XIAOMI Mi A2 Lite te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.