Het kan je wel eens overkomen wanneer je naar het buitenland reist of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dat zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je HUAWEI MEDIAPAD M3. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste zullen we uitleggen wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw HUAWEI MEDIAPAD M3 kunt instellen. Ten slotte zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je HUAWEI MEDIAPAD M3 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-huawei-mediapad-m3

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw HUAWEI MEDIAPAD M3 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw HUAWEI MEDIAPAD M3 geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw HUAWEI MEDIAPAD M3?

Als je een APN wilt instellen op jouw HUAWEI MEDIAPAD M3, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Zodra je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw HUAWEI MEDIAPAD M3 in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw HUAWEI MEDIAPAD M3 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse HUAWEI MEDIAPAD M3 hebt gekocht en dat diegeen die jou de HUAWEI MEDIAPAD M3 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Of als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.